PROIZVOD KOJI SPREČAVA PUCANJE MAHUNA I OSIPANJE SJEMENA, TE OKVAŠIVAČ – POMOĆNO SREDSTVO ZA POBOLJŠANJE MOČIVOSTI SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA.

Aktivna tvar: karboksilirani stiren 1,3 butadien……………..456 g/l ( 44,87 % m/m )
Formulacija: Koncentrat za emulziju ( EC )

Vlasnik imena: Arysta lifescience Benelux Sprl
Proizvođač: De Sangosse Ltd, Hillside Mill, Quarry Lane, Swalffham, Bulbeck, Cambridge CB5 0LU, Ujedinjeno Kraljevstvo
Distributer : AGROTEKS d.o.o., Zrinski Frankopanska 12

Pakiranje: 4 x 5l

Kao sredstvo za sprečavanje osipanja sjemena-kulture, vrijeme primjene i doze:

  • Uljana repica: za sprečavanje pucanja mahuna i osipanja sjemena, sredstvo se koristi samostalno 3 – 4 tjedna prije očekivane žetve ( žute mahune, vlažnost zrna 30 % ) u dozi od 1 l/ha. U kombinaciji sa sredstvima za desikaciju vrijeme primjene je 7-14 dana prije očekivane žetve u dozi od 0,7 l/ha.
  • Suncokret:za sprečavanje pucanja mahuna i osipanja sjemena, sredstvo se koristi samostalno 3 – 4 tjedna prije očekivane žetve ( vlažnost zrna 35 – 40 % ) u dozi od 1 l/ha. U kombinaciji sa sredstvima za desikaciju vrijeme primjene je 7 -14 dana prije očekivane žetve u dozi od 0,7 l/ha.
  • Soja, grašak i grah:za sprečavanje pucanja mahuna i osipanja sjemena, sredstvo se koristi samostalno 3 – 4 tjedna prije očekivane žetve ( vlažnost zrna 30 – 35 % ) u dozi od 1 l/ha. U kombinaciji sa sredstvima za desikaciju vrijeme primjene je 7 -14 dana prije očekivane žetve u dozi od 0,7 l/ha.
  • Količina vode potrebna za škropivo u gore navedenim kulturama iznosi 200-500 l..

Kao okvašivač u kombinaciji sa sredstvima za zaštitu bilja:

  • Sve kulture: za poboljšanje močivosti sredstava za zaštitu bilja, čime se smanjuje površinska napetost škropiva na površini lista, škropivo bolje prijanja na list, smanjuje se ispiranje škropiva, povećava se kontaktna površina sredstva za zaštitu bilja , što sve dovodi do bolje učinkovitosti sredstava za zaštitu bilja. Sredstvo se koristi u koncentraciji od 0,1 %. Ne preporuča se smanjivanje doze korištenog sredstva za zaštitu bilja.
    Karenca: Potrebno je pridržavati se karence onog sredstva za zaštitu bilja kojem se dodaje Elastiq Ultra.

Priprema Elastiq Ultra za primjenu:
U prskalicu do pola napunjenu vodom prvo se dodaje sredstvo za zaštitu bilja, a zatim Elastiq Ultra uz neprestano miješanje, te na kraju dopuniti spremnik prskalice s preostalom količinom vode.

Način primjene:
Miješanje mora biti omogućeno za vrijeme cijelog postupka primjene. Primjena, leđnim, traktorskim prskalicama i atomizerima mora biti izravno na biljke. Primjena sredstvom Elastq Ultra prskalicom s visokim klirensom može se obaviti samo uz korištenje mlaznica protiv zanošenja s kapljicama srednje veličine ili većim ( > 200 mikrometara ).

Prije uporabe obvezno pročitati uputu za primjenu !

grah
suncokret
Grašak
uljana repica