PREVENTIVNI, KONTAKTNI FUNGICID ŠIROKOG SPEKTRA DJELOVANJA NA UZROČNIKE BILJNIH BOLESTI

Aktivna tvar: mankozeb ………………. 800 g/kg
Formulacija: močivo prašivo – koncentrat za suspenziju ( WP )

Proizvođač: Indofil Industries Limited
Distributer : AGROTEKS d.o.o., Zrinski Frankopanska 12
AgLon d.o.o. Jurkovićeva 1 10000 Zagreb

Pakiranje: 10 x 1 kg

VINOVA LOZA ( Vitis vinifera )

  • Za suzbijanje plamenjače vinove loze ( Plasmopara viticola ) i crne pjegavosti ( Phomopsis viticola ), u količini od 2 kg/ha, uz utrošak vode od 500-1000 l/ha. Sredstvo se primjenjuje od travnja do listopada ( BBCH 11 – 79 ), pri čemu vremenski razmak između tretiranja treba biti najmanje 21 dan. Na vinovoj lozi dozvoljene su najviše dvije primjene u jednoj vegetacijskoj sezoni. Tretiranje se provodi raspršivanjem, traktorskim ili leđnim raspršivačima.

Karenca: 28 dana.

JABUKA ( Malus sylvestris )

  • Za suzbijanje krastavosti plodova jabuke ( Venturia inaequalis ), u količini od 3 kg/ha uz utrošak vode od 700 – 1.500 l/ha.Sredstvo se primjenjuje od ožujka do rujna ( BBCH 51 – 79 ). Na jabuci je dozvoljena samo jedna primjena u jednoj vegetacijskoj sezoni. Tretiranje se provodi raspršivanjem, traktorskim ili leđnim raspršivačima.

Karenca: 35 dana.

RAJČICA na otvorenom ( Solanum Licopersicum )

  • Za suzbijanje plamenjače ( Phytophtora infestans ) , u količini od 2 kg/ha uz utrošak vode od 500 -1000 l/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima kada postoji rizik od zraze ili najkasnije neposredno nakon pojave prvih simptoma. Razmak između primjena je 7 do 10 dana ovisno o uvjetima za razvoj bolesti. Na rajčici je dozvoljeno najviše pet primjena u vegetacijskoj sezoni. Tretiranje se provodi prskanjem, traktorskom ili leđnom prskalicom.

Karenca: 3 dana.

KRUMPIR ( Solanum tuberosum )

  • Za suzbijanje plamenjače ( Phytophtora infestans ), u količini od 2 kg/ha uz utrošak vode od 200 -1000 l/ha. Sredstvo se primjenjuje u vegetaciji prije zatvaranja redova i prije zaraze. Razmak između primjena je 7 do 14 dana, ovisno o uvjetima za razvoj bolesti. Na krumpiru je dozvoljeno najviše osam primjena u vegetacijskoj sezoni. Tretiranje se provodi prskanjem, traktorskom ili leđnom prskalicom.

Karenca: 7 dana.

Prije uporabe obvezno pročitati uputu za primjenu !

vinova loza
jezgricavo voce
rajcica
krumpir1