Sadrži 1 kutiju od:

  • SHERPA® 100 EW …………. 1 l ( cipermetrin 100 gr/l )
  • MOSPILAN® 20 SG…………. 2 x 200 gr ( acetamiprid 200 gr /kg )

Distributer: Aglon d.o.o., Jurkovićeva 1, Zagreb

Pakiranje:  1 kutija = 3 ha

Transportno pakiranje: 3 x 1 kutija = 9 ha

Načini djelovanja:

  • Cipemetrin, djeluje kontaktno, tzv šok djelovanje , unutar 4 sata od primjene.
  • Acetamiprid, je sistemični insekticid koji djeluje gutanjem, želučano i malo po malo uzrokuje paralizu štetnika. Štetnik prestaje s hranjenjenm ali je i dalje pričvršćen za bijku i ne pada na tlo. Ponekad, korisnici imaju dojam da pripravak nije učinkovit. No učinkovitost se mjeri površinom izgriženih, odnosno zdravih listova ili pupova.

Mehanizam djelovanja:

  • Cipermetrin je insekticid nervnog sustava, djeluje na kanale natrija koje drži stalno otvorenim i time dovodi do pretjerane aktivnosti i konačno do uginuća štetnika.
  • Acetamprid je također inskticid nervnog sustava , ali iz druge kemijske skupine ( neonikotinoidi ) i drugog mjesta djelovanja ( acetilkolinski receptori ).

Borba protiv otpornih – rezistentnih štetnika;

Ova kombinacija inskticida s različitim mjestom djelovanja u sustavu kukaca, te iz različitih kemijskih skupina uz istovremenu ( tank-mix ) primjenu preporučljiva je upravo za suzbijanje inače vrlo otpornih štetnih kukaca, kao što su npr. sjajnik, repičin buhač, repičine pipe  u uljanoj repici, krumpirova zlatica u krumpiru, kao i mnogih drugih štetnika. Također, takve kombinacije proizvoda jedna su od osnovnih preporuka u  dugoročnoj borbi protiv stvaranja otpornih populacija štetnih insekata.

Priprema škropiva:

Ovu kombinaciju insekticida pripremate na uobičajen način,  s time da je redoslijed dodavanja proizvoda u spremnik , najprije MOSPILAN 20 SG  a zatim SHERPA 100 EW. 

Prije uporabe, pažljivo pročitati upute za primjenu oba prizvoda, SHERPA 100 EW i MOSPILAN 20 SG !